Waarom is een reisverzekering onmisbaar op vakantie?

Blog Waarom is een reisverzekering onmisbaar op vakantie?

Ben je van plan om deze zomer op reis te gaan? Zorg er dan altijd voor dat je een goede reisverzekering afsluit. Steeds meer mensen nemen het risico om zonder verzekering op pad te gaan en dat pakt soms heel verkeerd uit. Tijdens je reis word je namelijk blootgesteld aan tal van risico’s en wanneer je daar geen maatregelen voor getroffen hebt, is de kans groot dat je niet alleen op dat moment in de problemen komt, maar dat je daarna ook nog eens met een forse factuur blijft zitten. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je ziek wordt en naar het ziekenhuis moet. Je zorgverzekeraar vergoedt de kosten maar tot een bepaald bedrag, de bijkomende kosten zijn vervolgens voor jouw rekening. Als je geen buffer hebt, kan dit een probleem worden. Zorg daarom dat je een verzekering hebt.

Een reisverzekering kost niet veel en is zo online geregeld

Dat een reisverzekering regelen veel werk is, is geen argument. Je kunt namelijk eenvoudig online zelf een reisverzekering Univé afsluiten. Je zult zien dat je kunt kiezen uit twee opties als je een reisverzekering wilt: de eenmalige en de doorlopende polis. Het verschil zit hem in de periode die je verzekert. Zoals de eerste aangeeft, is deze voor slechts een vakantie bedoeld. Het voordeel van deze polis is dat je dus enkel betaalt voor wat je ook daadwerkelijk nodig hebt. Aan de andere kant, je moet wel voor iedere vakantie een nieuwe polis afsluiten. Wanneer je daar geen zin in hebt, dan kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Op die manier ben je altijd in het bezit van een goede verzekering en kun je je koffers pakken wanneer je maar wilt. Zorg er echter wel voor dat je verzekering goed aansluit bij je plannen, dus check de voorwaarden even voordat je op reis gaat. Mocht blijken dat je dekking niet optimaal is, voeg dan aanvullende verzekeringen toe aan je polis.

Voeg ook altijd een annuleringsverzekering aan je pakket toe

Een goede verzekering kan je heel veel problemen op reis besparen. Om diezelfde reden raden we je ook aan om een annuleringsverzekering van Univé toe te voegen. Met dit pakket kun je namelijk je reis afzeggen wanneer je niet meer in staat bent om te vertrekken. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren tussen het moment waarop je geboekt hebt en het moment waarop je daadwerkelijk vertrekt. In dat geval kun je de kosten die je reeds gemaakt hebt, claimen bij je verzekeraar. Er is daarnaast nog een tweede reden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt met deze polis namelijk ook de kosten dekken wanneer je je vakantie ineens moet afbreken, bijvoorbeeld omdat je slecht nieuws van het thuisfront ontvangen hebt. Je kunt dan contact opnemen met je verzekeraar om te horen hoe je zo snel mogelijk weer terug kunt gaan. Dit alles op kosten van je verzekeraar.

Maak je polis passend met aanvullende verzekeringen

Wanneer je alles uit je verzekering wilt halen, is het verstandig om aanvullende polissen toe te voegen. Zo zorg je ervoor dat je altijd goed gedekt bent. Een polis op maat is belangrijk omdat je niet zonder dekking wilt komen te zitten. Wil je dus bijvoorbeeld een heel lange reis maken? Breid je polis dan uit tot zes maanden met een extra pakket. Goed om te weten: bij de meeste verzekeraars profiteer je ook nog eens van pakketkorting wanneer je meerdere polissen afsluit. Zo ben je niet alleen goed verzekerd, maar pak je ook nog eens voordeel.

Recente berichten