Auteur Titel     Snuffelen    Populaire titels    Populaire auteurs   Winkels    Zelf verkopen Nieuwste boeken    Uitgebreid zoeken      
   

TSAAR PETER DE GROTE EN ZIJN AMSTERDAMSE VRIENDEN - In perfecte staat! Driessen, Jozien

Driessen, Jozien - TSAAR PETER DE GROTE EN ZIJN AMSTERDAMSE VRIENDEN - In perfecte staat!

Uitgever/Jaar: Kosmos-Z&K - Utrechte/Antwerpen 1996 1e druk 1996
Bijzonderheden: Jozien Driessen. Tsaar Peter de Grote en zijn Amsterdamse vrienden, 136 blz., geillustreerd met afbeeldingen en kleur en zwart/wit, origineel omslag ca. 23x15cm., bibliografie, register, 1e druk, Kosmos-Z&K Uitgevers, In samenwerking met het Historisch Museum, Utrecht/Antwerpen, 1996. Een perfect - als nieuw - exemplaar van deze interessante uitgave betrekkelijk het bezoek van Tsaar Peter aan Holland! Verzending per post na ontvangst betaling. Verzendkosten koper. Kzw4 Samenvatting: Geen Russische tsaar is zo bekend als Peter de Grote. Wie weet niet da hij 300 jaar geleden schepen timmerde in Zaandam? Minder bekend is dat de leergierige tsaar bij Amsterdammers curiositeitenkabinetten met anatomische preparaten, opgezette vogels, insecten, schelpen, gebruiksvoorwerpen van verre volkeren en kunstvoorwerpen ging bekijken. Geen wonder dat Peter juist in Amsterdam de eerste grote verzamelingen kocht voor zijn nieuwe kunstkamer in St. Petersburg. Uit recent onderzoek in gebleken dat er van deze aankopen van de tsaar en de bijbehorende briefwisseling nog heel veel bewaard is gebleven. Tsaar Peter de Grote en zijn amsterdamse vrienden beschrijft het verblijf van de tsaar in Nederland en zijn vrienden en kunstschatten in het bijzonder. Het beidt een uniek tijdsbeeld! Jozien Driessen in historica en als gastconservator verbonden aan het Amsterdams Historisch Museum. Zij heeft diverse boeken op haar naam staan.Recensie(s)Tsaar Peter de Grote (1672-1725) verbleef twee maanden in Holland: in 1697-98 en in 1716-17. Hij was geïnteresseerd in westerse militaire technologie met het oog op een toekomstige vooraanstaande rol van Rusland in het Europese krachtenveld. Het bijzondere is dat hij die technologie vanaf haar eerste beginselen zelf onder de knie wilde krijgen. Vanwege de contacten in zijn jeugd met Hollanders in Moskou en met op Holland georiënteerde buitenlanders, raakte hij vooral op ons land gefixeerd voor zijn technologische kennis, wat op zich geen slechte keuze was. De auteur is een historica die als gastconservator verbonden is aan het Amsterdams Historisch Museum. Zij vertelt over de eerste grote verzamelingen die Peter de Grote in Amsterdam kocht voor zijn nieuwe kunstkamer in St. Petersburg. Het boek is rijk geïllustreerd in kleur en zwart-wit en bevat achterin een notenapparaat, enkele nuttige stambomen, secundaire literatuur en een personenregister. De tekst is levendig geschreven. Citaten zijn vanwege het gebruikte lettertype minder goed leesbaar. Omslag in rood met een portret van Peter de Grote, belettering in wit. (Biblion recensie, Karel Bostoen.)

Prijs:€ 6.95 (excl. verzendkosten)

Verkoper:De Lage Landen - Apeldoorn


Meer boeken van verkoper: De Lage Landen-
meer tweedehands boeken van Driessen, Jozien met titel TSAAR PETER DE GROTE EN ZIJN AMSTERDAMSE VRIENDEN - In perfecte staat!

meer tweedehands boeken van Driessen, Jozien

meer tweedehands boeken met titel TSAAR PETER DE GROTE EN ZIJN AMSTERDAMSE VRIENDEN - In perfecte staat!


Wat vonden andere kopers van De Lage Landen?
Boek was zoals gezegd in zeer goede staat! Super!

E Venema

Bestellen

Schrijver :Driessen, Jozien
Titel:TSAAR PETER DE GROTE EN ZIJN AMSTERDAMSE VRIENDEN - In perfecte staat!
Verkoper :De Lage Landen te Apeldoorn
Prijs :6.95    Exclusief verzendkosten a 0.00(Altijd)
  De heer: Mevrouw
Voorletters - Achternaam *:
Straat - Huisnr*:
Postcode en Plaats *:
Land (indien niet Nederland):
Telefoon nummer *:
E-mail *:
  Ik wil dit boek bestellen
Vragen / opmerkingen

Vragen / opmerkingen

 
Voorwaarden van De Lage Landen

Veel gestelde vragen

Eem boek bestellen op deze site Hoe gaat het verkoopproces in zijn werk?

Boekenverkoper.nl bemiddelt uitsluitend tussen koper en verkoper en verkoopt dus zelf geen boeken. Bestellingen van kopers sturen wij direct naar de verkoper van het desbetreffende boek. De verkoper handelt de transacties vervolgens zelf af.

Hoe werkt dit bestelformulier?

De boekenverkoper ontvangt het door u ingevulde bestelformulier, inclusief uw adresgegevens en de gegevens van het door u gewenste boek. U ontvangt als klant een bevestiging van uw bestelling, inclusief de gegevens van het boek, de contactgegevens van de verkoper, eventueel vergezeld van een mededeling.

De status van uw bestelling?

Daarnaast krijgt u toegang tot een zogenoemde statuspagina. Hier kunt u zien wat de status is van uw bestelling is en hoe u de verkoper een vraag kunt stellen.

De betaling

De wijze van betalen bij een bestelling verschilt per verkoper. Van betaling via een acceptgiro die u samen met het boek ontvangt tot betaling vooraf.

Verzendkosten De verzendkosten zijn afhankelijk van het door u bestelde boek en onder voorbehoud. Past het ingepakte boek door de brievenbus dan zijn de verzendkosten afhankelijk van het gewicht van het boek (ongeveer tussen de € 1.84 en € 2.76).

Past het boek niet door uw brievenbus dan berekent TNT Post een bedrag van € 6,75 euro (boeken tot 10 Kg).

Prijzen van Belgische verkopers kunnen hiervan afwijken.

Over deze site

Op deze site bieden antiquaren en particuliere verkopers van tweedehands boeken hun boeken te koop aan. Een soort marktplaats maar dan specifiek voor tweedehands boeken. U bent nu op de detail pagina van een specifiek boek. Via het tabblad bestellen kunt u dit boek bestellen bij de betreffende verkoper of eventueel eerst nog een vrijblijvende vraag stellen over het boek.

 
Snelkoppelingen
Home
Toevoegen aan favorieten
Maak van deze site uw startpagina
Over deze site
Verkopers per stad

Nieuwe verkopers
Maangrot te Emmeloord
Helios te HAARLEM
Elisabeths antiqbookshop te Den hoorn
Beauregard te BERGEN NH
dupont te brunssum

Recente zoekopdrachten
Het spaens heydinnetje
Mevius
Hard gras
Charles Dickens
harry potter rowling