Auteur Titel     Snuffelen    Populaire titels    Populaire auteurs   Winkels    Zelf verkopen Nieuwste boeken    Uitgebreid zoeken      
   

Het huis van Han Meeuwse, Karina

Meeuwse, Karina - Het huis van Han

Uitgever/Jaar: BRUNA uitgevers 2000
Bijzonderheden: Paperback 21x13, 270p. Op een ochtend in juni 1911 arriveert een handjevol Chinese zeelieden in de havens van Rotterdam en Amsterdam. Ze zijn hierheen gehaald als goedkope arbeidskrachten. De Chinezen worden gehuisvest in loodsen, maar al snel vestigen zij zich op Katendrecht en in de 'Tong Yan Kai', 'de straat van de Chinezed, ofwel de Amsterdamse Binnenbantammerstraat. Voor het eerst wordt de Nederlander geconfronteerd met een exotische bevolkingsgroep. Een groep die in de loop van de eeuw zal uitgroeien tot een levendige gemeenschap die niet meer weg is te denken uit de samenleving. Toen cineaste en schrijfster Karina Meeuwse (Middelburg, 1961) besloot zich te verdiepen in de geschiedenis van de Chinese gemeenschap in Nederland, wist zij niet wat voor fascinerende en soms moeizame speurtocht zij voor de boeg had. Gedurende twee jaar sprak zij met talloze betrokkenen die haar stukje bij beetje toelieten in hun wereld. Ze vertelden over rijke boardinghousemasters, arme pindachinezen en romances met Nederlandse meisjes. Over de beginjaren van sociale achterstelling door de overheid en over het keerpunt dat kwam met de oorlogsjaren, die vreemd genoeg voor hen juist het begin van betere tijden betekenden. Over de enorme populariteit van de restaurants in de jaren vijftig en zestig, waarmee zij definitief een plaats in onze samenleving veroverden. Maar ook over de geheime genootschappen, de gokhuizen en heroïnehandel in de turbulente jaren zeventig en tachtig. En over de droom van een eigen 'Chinatown' in de nabije toekomst. Het huis van Han is een uniek document over bijna honderd jaar Chinese geschiedenis in Nederland, dat definitief afrekent met een hardnekkig vooroordeel van Nederlanders. Want wat het ons laat zien, is dat de Chinese gemeenschap geen besloten bastion is, maar een cultureel rijke groep die midden in de maatschappij staat. zwart/wit foto's

Prijs:€ 6.00 (excl. verzendkosten)

Verkoper:bobboek - Uithoorn
KVK nummer: 33277839


Aantal bestelde boeken bij bobboek: 599
Aantal klachten van kopers 0


Meer boeken van verkoper: bobboek-
meer tweedehands boeken van Meeuwse, Karina met titel Het huis van Han

meer tweedehands boeken van Meeuwse, Karina

meer tweedehands boeken met titel Het huis van Han

Bestellen

Schrijver :Meeuwse, Karina
Titel:Het huis van Han
Verkoper :bobboek te Uithoorn
  met 599 bestelde boeken en 0 klachten van kopers is bobboek een:
uiterst betrouwbare verkoper
KVK nummer :33277839
Prijs :6.00    Exclusief verzendkosten a 6.75(Maximaal)
  De heer: Mevrouw
Voorletters - Achternaam *:
Straat - Huisnr*:
Postcode en Plaats *:
Land (indien niet Nederland):
Telefoon nummer *:
E-mail *:
  Ik wil dit boek bestellen
Vragen / opmerkingen

Vragen / opmerkingen

 
Voorwaarden van bobboek

Veel gestelde vragen

Eem boek bestellen op deze site Hoe gaat het verkoopproces in zijn werk?

Boekenverkoper.nl bemiddelt uitsluitend tussen koper en verkoper en verkoopt dus zelf geen boeken. Bestellingen van kopers sturen wij direct naar de verkoper van het desbetreffende boek. De verkoper handelt de transacties vervolgens zelf af.

Hoe werkt dit bestelformulier?

De boekenverkoper ontvangt het door u ingevulde bestelformulier, inclusief uw adresgegevens en de gegevens van het door u gewenste boek. U ontvangt als klant een bevestiging van uw bestelling, inclusief de gegevens van het boek, de contactgegevens van de verkoper, eventueel vergezeld van een mededeling.

De status van uw bestelling?

Daarnaast krijgt u toegang tot een zogenoemde statuspagina. Hier kunt u zien wat de status is van uw bestelling is en hoe u de verkoper een vraag kunt stellen.

De betaling

De wijze van betalen bij een bestelling verschilt per verkoper. Van betaling via een acceptgiro die u samen met het boek ontvangt tot betaling vooraf.

Verzendkosten De verzendkosten zijn afhankelijk van het door u bestelde boek en onder voorbehoud. Past het ingepakte boek door de brievenbus dan zijn de verzendkosten afhankelijk van het gewicht van het boek (ongeveer tussen de € 1.84 en € 2.76).

Past het boek niet door uw brievenbus dan berekent TNT Post een bedrag van € 6,75 euro (boeken tot 10 Kg).

Prijzen van Belgische verkopers kunnen hiervan afwijken.

Over deze site

Op deze site bieden antiquaren en particuliere verkopers van tweedehands boeken hun boeken te koop aan. Een soort marktplaats maar dan specifiek voor tweedehands boeken. U bent nu op de detail pagina van een specifiek boek. Via het tabblad bestellen kunt u dit boek bestellen bij de betreffende verkoper of eventueel eerst nog een vrijblijvende vraag stellen over het boek.

 
Snelkoppelingen
Home
Toevoegen aan favorieten
Maak van deze site uw startpagina
Over deze site
Verkopers per stad

Nieuwe verkopers
Bedfordshire te Boskant Kevin
Intelligent te Pallert Femkewoude
Dom Knigi te Grou
Archiedesign te Wolfheze
aquarius te Druten

Recente zoekopdrachten
Het spaens heydinnetje
Mevius
Hard gras
Charles Dickens
harry potter rowling