Auteur Titel     Snuffelen    Populaire titels    Populaire auteurs   Winkels    Zelf verkopen Nieuwste boeken    Uitgebreid zoeken      
   

Gedenkboek van het "Oranjehotel", Celmuren spreken, gevangen getuigen. Oranje hotel. (2de druk). Weber, E.P.

Weber, E.P. - Gedenkboek van het "Oranjehotel", Celmuren spreken, gevangen getuigen. Oranje hotel. (2de druk).

Uitgever/Jaar: N.V. Roman-, Boek- en Kunsthandel H. Nelissen 2de / 2nd 1947
Bijzonderheden: Het boek is in goede staat (vaak is de rug los), gebruiksspoortjes / hoeken iets gesleten / kaft iets vlekkerig. 432 pagina's. 20 pagina's op kunstpapier (illustraties en foto's) buiten de tekst. Foto's, illustraties, documenten. 2de belangrijk uitgebreide en verbeterde druk. Bandontwerp van Jan Retel. De Scheveningse gevangenis werd in de eerste dagen van de oorlog nog gebruikt voor Duitse krijgsgevangenen, maar na de capitulatie namen de Duitsers de gevangenis over. De gevangenis was niet bedoeld voor het uitzitten van langdurige straffen, maar was vooral de plaats waar gearresteerde Nederlanders gevangen gezet werden om verhoord en berecht te worden. Vele gevangenen werden veroordeeld tot langdurige straffen in de Duitse kampen. 215 gevangenen van het Oranjehotel die ter dood veroordeeld waren, zijn geëxecuteerd op de Waalsdorpervlakte. Maar ook kregen vele gevangenen vrijspraak. Naar schatting hebben minstens 25.000 mensen in het Oranjehotel gevangen gezeten. Meestal bevonden zich zo'n 1200 - 1500 gevangenen in het Oranjehotel, met meerderen in één cel. Preciese gegevens ontbreken, omdat de Duitsers aan het eind van de oorlog hun archieven over de gevangenis hebben vernietigd. Na de oorlog werden er landverraders opgesloten. De celmuren van het Oranjehotel vormden voor de gevangenen een belangrijk en veelgebruikt medium om hun angst, verlangen, geloof, humor en hoop uit te drukken. Zeer vele kreten en uitspraken werden in de muren gekrast. Vele van deze inscripties zijn veelal opgenomen in dit boek en ingedeeld naar onderwerp met het bijbehorende celnummer. Tevens bevat het boek een "gastenboek" lijst van gegevens van oud-gasten (oud-gevangenen). half linnen, hard cover

Prijs:€ 45.00 (excl. verzendkosten)

Verkoper:ERWIN Antiquariaat - Kampen
KVK nummer: 05054467 Zwolle


Aantal bestelde boeken bij ERWIN Antiquariaat: 19
Aantal klachten van kopers 0


Meer boeken van verkoper: ERWIN Antiquariaat-
meer tweedehands boeken van Weber, E.P. met titel Gedenkboek van het "Oranjehotel", Celmuren spreken, gevangen getuigen. Oranje hotel. (2de druk).

meer tweedehands boeken van Weber, E.P.

meer tweedehands boeken met titel Gedenkboek van het "Oranjehotel", Celmuren spreken, gevangen getuigen. Oranje hotel. (2de druk).

Bestellen

Schrijver :Weber, E.P.
Titel:Gedenkboek van het "Oranjehotel", Celmuren spreken, gevangen getuigen. Oranje hotel. (2de druk).
Verkoper :ERWIN Antiquariaat te Kampen
KVK nummer :05054467 Zwolle
Prijs :45.00    Exclusief verzendkosten a 0.00(Normaal gesproken)
  De heer: Mevrouw
Voorletters - Achternaam *:
Straat - Huisnr*:
Postcode en Plaats *:
Land (indien niet Nederland):
Telefoon nummer *:
E-mail *:
  Ik wil dit boek bestellen
Vragen / opmerkingen

Vragen / opmerkingen

 
Voorwaarden van ERWIN Antiquariaat

Veel gestelde vragen

Eem boek bestellen op deze site Hoe gaat het verkoopproces in zijn werk?

Boekenverkoper.nl bemiddelt uitsluitend tussen koper en verkoper en verkoopt dus zelf geen boeken. Bestellingen van kopers sturen wij direct naar de verkoper van het desbetreffende boek. De verkoper handelt de transacties vervolgens zelf af.

Hoe werkt dit bestelformulier?

De boekenverkoper ontvangt het door u ingevulde bestelformulier, inclusief uw adresgegevens en de gegevens van het door u gewenste boek. U ontvangt als klant een bevestiging van uw bestelling, inclusief de gegevens van het boek, de contactgegevens van de verkoper, eventueel vergezeld van een mededeling.

De status van uw bestelling?

Daarnaast krijgt u toegang tot een zogenoemde statuspagina. Hier kunt u zien wat de status is van uw bestelling is en hoe u de verkoper een vraag kunt stellen.

De betaling

De wijze van betalen bij een bestelling verschilt per verkoper. Van betaling via een acceptgiro die u samen met het boek ontvangt tot betaling vooraf.

Verzendkosten De verzendkosten zijn afhankelijk van het door u bestelde boek en onder voorbehoud. Past het ingepakte boek door de brievenbus dan zijn de verzendkosten afhankelijk van het gewicht van het boek (ongeveer tussen de € 1.84 en € 2.76).

Past het boek niet door uw brievenbus dan berekent TNT Post een bedrag van € 6,75 euro (boeken tot 10 Kg).

Prijzen van Belgische verkopers kunnen hiervan afwijken.

Over deze site

Op deze site bieden antiquaren en particuliere verkopers van tweedehands boeken hun boeken te koop aan. Een soort marktplaats maar dan specifiek voor tweedehands boeken. U bent nu op de detail pagina van een specifiek boek. Via het tabblad bestellen kunt u dit boek bestellen bij de betreffende verkoper of eventueel eerst nog een vrijblijvende vraag stellen over het boek.

 
Snelkoppelingen
Home
Toevoegen aan favorieten
Maak van deze site uw startpagina
Over deze site
Verkopers per stad

Nieuwe verkopers
Beauregard te BERGEN NH
dupont te brunssum
vlaanderen-boeken te Bertogne
Spaciaal te Geldrop
Reader te Nijmegen

Recente zoekopdrachten
Het spaens heydinnetje
Mevius
Hard gras
Charles Dickens
harry potter rowling